Potpore_za_samozaposljavanje_Dobra_energija

Program za samozapošljavanje i potpore sa HZZ

BEZ PUNO FILOZOFIJE

Još malo o programu za samozapošljavanje i potpore sa HZZ. Nije glavni cilj napisati poslovni plan za HZZ i doboti 55.000 kn. Kroz cijeli proces se prolazi na njihovoj besplatnoj i kvalitetnoj radionici. Dobijete novac za određene namjene, i što dalje? Treba raditi, treba zaraditi, treba se pozicionirati u uvjetima loše gospodarske situacije. Nije lako, kako se čini. Zato je glavna tema našeg zajedničkog rada: Jeste li “stvoreni” za poduzetnika, ima li Vaša poslovna ideja slabih točaka i što ćete s njima? Kako bi imali što jasniju sliku, idemo u dubinsku analizu, te su radionice personalizirane. Nakon toga ulazimo u detalje osnivanja  o kojima nema riječi na obveznim edukacijama. Slijedi izrada poslovnog plana i informiranje o osnovama jednostavnog knjigovodstva i zakonskim okvirima.

 

Kome su radionice namijenjene?

Onima koji se žele natjecati za potpore za samozapošljavanje, kao i svima koji žele iskoristiti ovu priliku da provjere svoju poslovnu ideju ili nauče osnove izrade vlastitog poslovnog plana, pri čemu se koriste pouzdani alati projektnog pristupa.
Moguće je odabrati i samo jedan od dva dolje navedena dijela.

“Od mjere do karijere” projekt je državnih potpora za samo-zapošljavanje, u iznosu od 55.000 kn. U slučaju udruživanja/ partnerstva – iznos se multiplicira. Zainteresirani potencijalni korisnici/ce potpore morati će proći i jednu (doista kvalitetnu) besplatnu edukaciju u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Za one koji misle ozbiljno, pripremila sam dvodnevnu edukaciju, podijeljenu u 4 modula, svaki dan po dva modula. Prema dogovoru, moguće je i praćenje kroz sve korake otvaranja obrta ili firme, uz (ograničeno) mentorstvo prvih mjeseci poslovanja.

Dvodjelna edukacija obrta Dobra energija koncipirana je tako da prvi dan polaznici/ce steknu jasan uvid u mogućnosti realizacije potpore i provjere svoju poslovnu ideju. U drugom dijelu  slijedi provjera poslovnog plana, kreiranje proračuna, te informacije o zakonskim okvirima poslovanja i društvenom poduzetništvu.

Drugi dan je namijenjen polaznicima/cama Dijela Jedan, kao i onima koji žele ili moraju pisati poslovni plan. Bilo radi komunikacije sa bankom, bilo radi samozapošljavanja, ili provjere novog poslovnog pravca.
Prema dogovoru, moguća je i asistencija kroz sve korake realizacije vašeg novog projekta.

Zadnji modul namijenjen je predstavljanju zakonskog okvira poslovanja i jednostavnog knjigovodstva za obrtnike. Zakon o fiskalizaciji i izrada ispravnog računa važni su, pa ćemo i tome posvetiti pažnju.

Za više detalja, uključujući i cijene modula, molim pošaljite upit na mail.
Način plaćanja je isključivo na poslovni račun Obrta, gotovinu i kartice ne primamo. Račun ćete dobiti na samoj radionici.

 

Share your thoughts