Izjava o zaštiti privatnosti

Udruga Dobro društvo poštuje Vašu privatnost i temelji svoju internetsku stranicu na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije internetsko okružje. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka na internetskim stranicama www.dobra-energija.com. Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Udruga Dobro društvo može na svojem web-siteu prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetske stranice www.dobra-energija.com  vrši se prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, adresa, telefonski brojevi i sl. Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete odobrenje da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani. Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznao na osnovi pružanja usluga korisnicima, Udruga Dobro društvo obrađuje u svrhu u koju su isti i dani, odnosno u svrhu korištenja web stranica i pružanja željenih usluga te kako bi Vam pružila informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. Udruga Dobro društvo može koristiti navedene podatke kako bi Vam pružila bolju korisničku uslugu, olakšala korištenje web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web stranica Vašim osobnim sklonostima i interesima. Udruga Dobro društvo ne prodaje, ne iznajmljuje, ne posuđuje i ne dijeli popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Udruga Dobro društvo može dijeliti podatke s izvršiteljima obrade za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Ovime Vas Udruga Dobro društvo ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama, kako kod Udruge Dobro društvo kao voditelja obrade osobnih podataka, tako i kod izvršitelja obrade.

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.dobra-energija.com  primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno mjesto, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Internetske stranice Udruge Dobro društvo ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice www.dobra-energija.com  služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.dobra-energija.com štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave. Udruga Dobro društvo zadržava pravo izmjene ove Izjave u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Udruga Dobro društvo svojim internetskim stranicama štiti Vše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Udruga Dobro društvo rado će primiti Vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe. Možete nam se obratiti na: dobrodrustvo51@gmail.com.

 

INFORMACIJE O OBRADI OSOBNIH PODATAKA

 

Udruga Dobro društvo iz Zagreba,  kao voditelj obrade sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679  pruža Vam slijedeće informacije:

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.

Osobni podaci koje ovim dostavljate je Vaša e-mail adresa, a potrebni su u svrhu promotivnih aktivnosti voditelja obrade upućenih Vama putem elektroničke pošte.

Udruga Dobro društvo će Vaše osobne podatke obrađivati u skladu s najvišim standardima Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679.

Vaši osobni podaci su povjerljivi i neće biti ustupani, objavljeni niti otkriveni trećim osobama.

Posebno ističemo da, sukladno recitalu 47. Opće uredbe o zaštiti podataka, smatra se da postoji legitimni interes voditelja obrade kod obrade osobnih podataka provedene za potrebe izravnog marketinga.

Podaci se obrađuju isključivo u svrhu za koju su dani, a temeljem Vaše privole koju možete u svakom trenutku povući slanjem zahtjeva na e-mail adresu:

dobrodrustvo51@gmail.com

s napomenom da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Vaši osobni podaci će biti pohranjeni u našoj evidenciji sve do eventualnog  povlačenja privole, a sve kako bi Vam pružili najbolju moguću uslugu.

Imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti od Udruge Dobro društvo ostvarenje Vaših sljedećih prava:

-pravo na informiranje

-pravo na pristup svojim osobnim podacima

-pravo na ispravak svojih osobnih podataka

-pravo na brisanje svojih osobnih podataka (pravo na zaborav)

-pravo na ograničenje obrade

-pravo na prijenos podataka

-pravo na prigovor na obradu.

U slučaju potrebe za ostvarenjem nekog od prava potrebno je podnijeti pisani zahtjev an mail  dobrodrustvo51@gmail.com, a odgovor ćete dobiti u roku od 15 dana.

Također, imate pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka).

 

Poveznice na WEB stranice trećih osoba i prijavu putem društvenih mreža

Naša web stranica s vremena na vrijeme može sadržavati poveznice na web-stranice drugih partnera i društvenih mreža. Ako putem poveznica posjetite bilo koje od ovih web-mjesta, imajte na umu da ta web-mjesta imaju svoja pravila privatnosti i da mi nismo nadležni ni odgovorni za njih. Pročitajte pravila prije nego pošaljete osobne podatke tim web-mjestima.

Možemo vam ponuditi i mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža, imajte na umu da s nama dijelite podatke o profilu ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže. Posjetite platformu društvene mreže u pitanju i pregledajte pravila privatnosti da biste razumjeli koje osobne podatke dijelite i upotrebljavate u ovom kontekstu. Neka naša web-mjesta i aplikacije dopuštaju korisnicima objavu vlastitog sadržaja. Nemojte zaboraviti da je sav sadržaj koji objavite na platformama naših društvenih mreža dostupan javnosti te stoga budite oprezni prilikom dijeljenja određenih osobnih podataka kao što su financijske informacije ili detalji adrese. Nismo odgovorni ni za kakve postupke drugih pojedinaca u slučaju objave osobnih podataka na našim platformama društvenih mreža te preporučujemo da ne dijelite takve podatke.

 

Voditelj obrade i kontaktni podaci:

Udruga Dobro društvo, Zagreb

Emina Kovač, predsjednica

e-mail:  dobrodrustvo51@gmail.com